keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Buen provecho!

"Heippa! Kiva blogi. Mä oon kans Barcelonaan lähdössä vaihtoon ja olis pari kysymystä ruokien ja treenaamisen suhteen. Panikoin jo nyt, tämmönen terveyshifistelijä kun oon, että saako sieltä mistään maitorahkaa esimerkiksi? Entä jotain jugurtteja (ei mitään ällötyssokerisia)? Vai mitä sä siellä yleensä syöt ja minkä hintasta ruoka on ja mitä oot kaivannu siellä? Kuulin jostain et siel ois Lidl??Ja saako siidereitä jostain ?:----DD Minkä hintasia saleja siellä on? osaatko suositella jotain?:)"

"Joku ruokapostaus olis kiva:)! Miten syöt siellä ja miten eroaa suomen ruoista"


Noniin täältä pesee vastauksia tähän kysymystulvaan, oon enemmän ku tyytyväinen, että voin olla avuksi. Vielä ihan taustotuksena se, että oon ite jonkin sortin terveyshullu. Rakastan terveellistä ruokaa, treenaamista ja sitä, että kropassa on hyvä olo. Syön paljon, todella paljon. Mun kämppis (jätkä) täällä Espanjassa sanoi ihan suoraan, että sen mielestä mä syön "aivan tuhottoman paljon". Mutta kun treenaa niin tarvii ruokaa, as you know! Ja ihan faktana se, että ennen tänne tulemista mua vähän pelotti tää ruokakulttuuri, oon itsekin lievästi riippuvainen muutamista tuotteista, kuten Valion pehmeä maitorahka ja raejuusto ja kunnon suomalainen ruisleipä.

Täst se ny alkaa. Barcelonassa on 3 Lidliä. Oon onnekas tyttö, kun yksi niistä on vajaan kilometrin päästä mun asunnolta. Mä käyn siellä siis aika usein ja manaan itseni matkalla kotiin, voih käsiparat. Sieltä saa siis alakuvassa olevaa maitorahkaa, niitä on kahdenlaista, mulla on tapana ostaa tota kevyempää. Koostumus on vähä hämärä, ei ollenkaan samanlainen kun Suomen rahkoissa. Maku menettelee. Sekaan vaan sitten mielettömästi marjoja tai hedelmiä niin kyllä siitä hyvä tulee. Toinen vaihtoehto (paljon huonompi) on Danonen maitorahka, joka on todella paksua ja rasvaista mönjää. Tätä ostin alussa muutamaan otteeseen, enää ei mene alas. Kuvassa keskellä on raejuusto, jota saa myöskin vaan Lidleistä (olisinko joskus nähnyt myös El Corte Inglesissä). Ihan kelpo tuote, tulee ostettua kerralla moooonta purkkia.  

Jugurtit on omituisia, juurikin ällömakeita. Syön täällä yhtä ja ainutta jugurttia, Activian naturalia, joka maistuu lähes Suomen vastaavalta. Tosin kaikkien jugurttien koostumus muistuttaa viiliä, siihen on vaan totuttava. Usein ostan myös Activian mansikan makuisia juotavia jugurtteja, käteviä ottaa evääksi.

 

Hedelmiä täällä on valtava kirjo, todella tuoreita ja hyviä. Ja mansikat on hyviä aamupuuron päällä. Samoin kasvikset, joita olen alkanut syömään paljon enemmän kuin aikaisemmin. Kyllä se tuoreus vaan vaikuttaa paljon asiaan. Niin ja hinnoittelusta sen verran, että kuten olettaa saattaa niin hedelmät ja kasvikset on todella paljon halvempia kuin Suomessa. Parasta on, kun tietää syövänsä lähellä kasvatettua ruokaa! ;-)


Alussa söin paljon jauhelihaa, siitä oli niin helppo valmistaa erilaisia ruokia. Sitten tuli pieni kyllästyminen ja ällötys, tällä kun ei ole valittavissa mitään kevytjauhelihaa vaan se on aika rasvaista. Aloin ostamaan enemmänkin kalaa ja kanaa. Lihan hinta riippuu vähän siitä, mistä sen ostaa. Toi kalanpala maksoi muistaakseni 5,5€ ja noissa kanoissa näyttää olevan hintana reilu 3€. Kauppahallista ostettuna saat luultavasti halvemmalla, mutta en pidä näitä hintoja ollenkaan pahoina.

 
Mä kuulun niihin ihmisiin, jotka tarvii aamulla kaurapuuroa. Mutta noita kaurahiutaleita sai aluksi etsiä kissojen ja koirien kanssa, plus että hinta ei houkuttele. Keskellä oleva pussi maksoi muun muassa kaksi euroa. Kunnes tajusin, että niitähän saa Lidlistä, oikealla oleva pussi maksaa noin euron. Kaurapuuron keitän mantelimaitoon, siitä tulee sopivan pehmeää ja maukasta. Maitotuotteista sen verran, että maito on todella paksua ja rasvaista, en voisi kuvitellakaan juovani sitä. Aluksi join kaakon kera, mutta noin kuukauden jälkeen jätin kokonaan pois ja tunsin sen hyvänä olona kropassa. En siis lopettanut suinkaan kaikkien maitotuotteiden käyttämistä, ainoastaan maidon. Pidän huolen siitä, että saan tarvittavat aineet muiden maitotuotteiden kautta.


Viljatuotteista sen verran, että en syö normileipää täällä, koska sehän on tunnetusti täyttä pullaa. Sen sijaan Lidlistä ostetut näkkileivät toimii todella hyvin, plus että hinta miellyttää ja maku on erittäin hyvä. Pastaa ja riisiä tulee keitettyä jonkin verran, perunaa syön harvoin. Suurimmaksi osaksi lautanen koostuu proteiinista ja salaatista ja kasviksista. Tällä linjalla aion jatkaa myös Suomessa. 


Sitten tämä ulkona syöminen, jota tulee tehtyä huomattavasti enemmän kuin Suomessa. Normaalisti olen ravintolassakin suhteellisen terveellisellä linjalla, mutta en jaksa olla liian nipo. Jos tekee pizzaa tai jotain muuta rasvaista mieli niin sitten sitä tilataan. Edelleen; rakastan ruokaa. Barcelonassa on mieletön kirjo ravintoloita, muutamista ravintoloista on muodostunut lemppareita ja niissä on tullut käytyä moneen kertaan. Ravintolassa tilaamani ruoat näyttävät muun muassa tältä.


 
Tältä..

 
Ja joskus myös tältä.


Kaipaan myös sun mainitsemia siidereitä, harmikseni voin sanoa, että niitä ei täältä löydy. En ole myöskään pahemmin yrittänyt etsiä, koska täältä löytyy maailman parasta juomaa eli sangriaa. Kyllä täällä juomaa löytää, ja erittäin opiskelijaystävällisillä hinnoilla (sangriapurkki 1€ kaupas). Maassa maan tavoin eikös ;-)

Sitten siitä treenaamisesta. Itse käyn low cost salilla nimeltä BCN Fitness, tarjous 80€ 4 kuukautta, ilman aloitusmaksuta tai muuta. Olen ollut todella tyytyväinen, se on ollut joka pennin arvoinen. Kaipaan Suomen salien ryhmäliikuntaa ja sitä täsmällisyyttä. Joka kerta, kun olen ryhmäliikuntaan osallistunut niin olen aluksi odotellut yksikseni muutamia kymmeniä minuutteja ennen kuin muut saapuvat paikalle. HAH, siihenkin tottuu! Saleja on monenlaisia, näitä halpoja ja sitten kalliimpia, joissa kaikki on viimeisen päälle. On varaa valita. Tähän mainitsisin kuitenkin yhden asian, eli kannattaa todella yrittää etsiä asuntoa keskeiseltä paikalta (Passeig de Graciá, Plaza Catalunya, Plaza Universitat), kaikki on siis lyhyen matkan päässä. Tykkään lenkkeillä rannalla, siellä on hyvät baanat juoksijoille. Kaupungissa juokseminen on haastavaa mielettömien ihmismassojen vuoksi.

All in all, sanoisin vinkiksi, että ei pidä olla liian nipo ja tarkka. Mun vaihto ei olisi ollut läheskään niin hyvä ilman kaikkia ulkonasyömisiä, yhdessä kokkailuja, illan istujaisia, urheiluttomia päiviä. Tää on kuitenkin vaan kerran elämäs, ainutlaatuista aikaa. Kunhan pitää perussetin kunnossa, niin sitten on varaa vähän lipsuillakin ;-) 


Jos ilmaantuu kysymyksiä, vastaan mielelläni. Nyt lähden lentokentälle vastaan Elinaa, joka tulee nauttimaan Barcelonan auringosta viikoksi. Taidetaan aika ahkerasti myös treenata, kyseessä kun ei ole kuka tahansa amatööri ;-) 

HASTA LUEGO!

2 kommenttia:

  1. Hei barcelonas lomailles löydettii iha perus supermarketista rekorderligin siidereitä, mut toki ne oli aika kalliita verrattuna muuhu hintatasoo :-)

    VastaaPoista
  2. Okei, hyvä tietää :-) kiitti vinkistä!!

    VastaaPoista