sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Patatas a la riojana

Hóla! Mun piti tänään kirjoittaa tänne sellaisista eriskummallisista asioista, joihin olen törmännyt täällä Espanjassa kahden ja puolen viikon aikana, joihin en ole tottunut ja törmännyt Suomessa juuri koskaan. Noh, sitten iski nälkä ja päätinkin jakaa täällä aivan uskomattoman espanjalaisen perinneruuan reseptin: patatas a la riojana. Toissapäivänä kävimme suuressa marketissa, jossa oli todella hyvä valikoima. Olen pitkään jo unelmoinut espanjalaisista "makkaroista" ja päätinkin kokata viikonlopun aikana jotain espanjalaista. Päädyin ostamaan chorizo -makkaraa ja perunoita plus kaikkea muuta (täällä menee mielettömästi rahaa ruokaan btw!) Vuokraemäntäni oli todella ystävällinen ja neuvoi minua tekemään kyseistä ruokaa ja lainaili mausteita. JA MIKÄ FIILIS KUN RUOKA OLI VALMISTA, kai mus sitten piilee pieni kokkikolmonen (iskältä peritty) ;-) Tuli nimittäin mielettömän hyvää. Mutta nyt siihen reseptiin, joka on todella yksinkertainen ja rahallisesti opiskelijaystävällinen. Ei muuta kuin kokeilemaan!

Tarvitset:

puoli kiloa kuorittuja, lohkottuja perunoita
n. 75g chorizo makkaraa
liraus öljyä
1 vihreä suippopaprika
puolikas sipuli
2 valkosipulinkynttä
paprikamaustetta
ripaus suolaa
muutama laakerinlehti
kuivattu chili


1. Lisää tilkka öljyä kattilaan tai paistinpannulle. Lisää sipulit ja anna niiden olla hetki ennen kuin lisäät lohkotut chorizo -makkarat. Sekoita.


2. Lisää joukkoon lohkotut perunat. Anna hetken paistua. Lisää joukkoon sopivasti paprikamaustetta (itse käytin pimentón picantea, joka on siis aika paljonkin tulisempaa kuin normaali paprikamauste, sen kyllä huomasi ruuan tulisuutena, mutta sehän ei haitannut). Sen jälkeen lisää vettä niin paljon, että koko seos juuri ja juuri peittyy. Lisää kanaliemi ja suolaa. Sen jälkeen lisää laakerinlehdet ja chili joukkoon.


3. Anna kiehua ja sekoita aina välillä niin kauan kuin perunat ovat kypsiä. Maista lientä, lisää mausteita tarvittaessa. Poista laakerinlehdet ja chili.


4. NAUTI valkoviinin ja hyvän seuran kera. Aah miten hyvää, ainakin itse tykkään kovasti.


Sunnuntaista on näköjään muodostunut mun blogikirjoittelupäivä, ainut päivä, jolloin tuntuu olevan aikaa oikein keskittyä ja kirjoittaa.

Oikein mukavaa viikonalkua kaikille sinne Suomen pakkasiin ja muualle päin maailmaa :-)

3 kommenttia:

  1. Näyttää niiin hyvältä! Mun lempparisarjassa Masterchef Australiassa käyttävät joskus chorizoa; kiitos helpontuntuisesta reseptistä:) ps. Sitä kulttuurihavaintojen blogausta odotellessa mukavaa viikkoa myös sinne.

    VastaaPoista
  2. Mä kokkaan tätä ja muita espanjalaisia ruokia teille sitten Suomessa. Ja ihanaa, että pääsette maistelemaan niitä myös tänne paikan päälle keväällä! Kulttuurihavaintopostaus on vielä vähän kesken, mutta kyllä se tänne ilmestyy jossain vaiheessa. Halaus! :-)

    VastaaPoista
  3. Heippa! Kiva blogi. Mä oon kans Barcelonaan lähdössä vaihtoon ja olis pari kysymystä ruokien ja treenaamisen suhteen. Panikoin jo nyt, tämmönen terveyshifistelijä kun oon, että saako sieltä mistään maitorahkaa esimerkiksi? Entä jotain jugurtteja (ei mitään ällötyssokerisia)? Vai mitä sä siellä yleensä syöt ja minkä hintasta ruoka on ja mitä oot kaivannu siellä? Kuulin jostain et siel ois Lidl?? Ja saako siidereitä jostain ?:----DD
    Minkä hintasia saleja siellä on? osaatko suositella jotain?:)

    Tämmönen kysymyspommitus!

    VastaaPoista